Site icon NajTitánovýriad.sk pekáče-Pyrex misky

3 recepty, ktoré by ste nemali variť v bežných hrncoch

Každý materiál kuchynského riadu má svoje výhody a nevýhody. Hrnce z nehrdzavejúcej ocele či hliníka sú spravidla lacnejšie, no do jedla môžu vypúšťať nežiaduce látky, prípadne nemusia poskytovať príliš dobré výsledky. Čím ich nahradiť a ktoré recepty je lepšie variť v hrncoch z iného materiálu? 

                                                                                                                     

 

 

Čím nahradiť bežné hrnce?

Bežné hrnce, ktoré by mohli výrazne pokaziť chuť jedál, môžete nahradiť kvalitným titánovým riadom, ktorý poskytuje výborné tepelné vlastnosti. 6 mm hrubé dno rovnomerne rozkladá teplo po celej ploche, skvelo odoláva výrazným teplotným výkyvom a je vhodné aj do rúry. Milovníkov zdravej stravy poteší aj tým, že má nepriľnavý povrch, na ktorý nemusíte používať tuk.

Titánový riad je univerzálny a vhodný na grilovanie, pečenie aj varenie. Okrem klasických hrncov si môžete zaobstarať aj titánové panvice, pekáče a woky.

Vedeli ste, že …

… titanové riady sú také pevné, že im neublížia ani nárazy? V kuchyni vám vďaka tomu vydržia dlhé roky.

Aké tri recepty sú teda najlepšie pre titánové hrnce?

Zeleninové rizoto

Rizoto je rýchle a chutné jedlo vhodné na obed aj večeru. Na prvý pohľad vyzerá zdravo, no keď ho varíte v bežných hrnoch, obsahuje príliš veľa zbytočného tuku. V titánovom hrnci si ho môžete pripraviť tak, aby bolo nielen zdravšie, ale aj chutnejšie. Ryža a iné jedlá, ktoré sa radi lepia na povrch, sa najlepšie pripravujú v titánových riadoch, napríklad vo vysokej panvici HARECKER 26×7 alebo v titánovom hrnci Harecker 28×7 cm.

                                                                                               

Ingrediencie

Na zeleninové rizoto budete potrebovať:

Postup

  1. Ryžu opláchnite a opečte v hrnci, ktorý ste si tesne predtým rozohriali. Keď je ryža opečená, zalejte ju vodou, trochu osoľte a varte.
  2. Počas toho, ako sa vám varí ryža, nakrájajte zeleninu na menšie kúsky a pridajte k nej mrazenú zeleninu.
  3. Keď ryža začne vrieť, zohrejte si panvicu, na ktorej opečiete na drobno nakrájaný cesnak.
  4. Keď má cesnak mierne hnedú farbu, pridajte k nemu očistené šampiňóny a papriku. Restujte 3 – 5 minút a následne pridajte ďalšiu zeleninu. Všetko spolu opekajte ešte 5 minút.
  5. K zelenine pridajte hotovú ryžu, všetko dobre premiešajte a ochuťte podľa potreby.
  6. Rizoto môžete servírovať samostatne, prípadne ho ešte ozdobte nastrúhaným syrom.

Tip

Ak máte chuť na niečo zeleninové, no nechcete rizoto, vymeňte ryžu za cestoviny. Aby však pokrm nebol príliš suchý, doplňte ho ešte paradajkovou omáčkou ochutenou bylinkami a soľou.

Grilovaný losos so zeleninovými hranolkami

Máte chuť na rybu? Čo tak si pripraviť lososa s chutnými zeleninovými hranolkami? Okrem základných ingrediencií, ktoré máte určite doma, budete potrebovať už len najkvalitnejšie hrnce z titánu.

 

Ingrediencie

Na lososa:

Na zeleninové hranolky:

Postup

  1. Najprv si pripravte zeleninu. Očistite ju, umyte a nakrájajte na hranolčeky.
  2. Zeleninu vložte do pekáča alebo zapekacej misy z titánu, okoreňte, osoľte a dajte piecť na 180 °C po dobu 20 minút.
  3. Lososa očistite, mierne posoľte a vložte na rozohriatu titánovú panvicu. Grilujte ho približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  4. Keď máte všetko hotové, môžete prejsť na servírovanie. Aby pokrm nebol príliš suchý, pripravte si k nemu chutný dresing z jogurtu, ktorý zmiešate s trochou soli a obľúbeným korením.

Ak by ste neboli fanúšikmi zeleninových hranoliek, môžete ich vymeniť za tekvicové pyré. Na to budete potrebovať:

Postup je jednoduchý:

  1. Rúru si predhrejte na 180 °C.
  2. Tekvicu ošúpte, vyčistite a nakrájajte na tenké plátky. Poukladajte ju do titánovej zapekacej misy alebo pekáča a pečte približne 30 minút.
  3. Po vytiahnutí z rúry vložte tekvicu spolu s petržlenom, cesnakom, kokosovým mliekom, kari korením, soľou a mletým čiernym korením do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
  4. Pyré ochutnajte a dochuťte podľa potreby korením alebo soľou.

Rada odborníka

Máte doma indukčnú platňu? Titánové hrnce sa dajú použiť aj na ňu. Dôležité však je, aby ste pred kúpou sledovali, či sú s ňou kompatibilné. Rovnako, ako iný riad, aj titánový riad musí byť špeciálne označený, napríklad slovom „indukčný” alebo slovným spojením „indukčné hrnce sada”.

Zdravé palacinky

Chutný obed nezabudnite ukončiť dobrým a zdravým dezertom. Klasické palacinky síce môžete piecť aj na bežnej panvici, no ak na ich prípravu nechcete použiť olej, siahnite po titánovej panvici s nepriľnavým povrchom.

Ingrediencie

Na zdravé palacinky budete potrebovať:

Postup

  1. Ovsené vločky najprv rozmixujte na múku. Ak nechcete použiť ovsenú múku, môžete ju nahradiť inou zdravou alternatívou, napríklad špaldovou, kokosovou alebo ľanovou múkou.
  2. Múku presypte do veľkej misy, pridajte štipku soli, vajíčka a mlieko. Všetko dobre premiešajte a na 10 – 20 minút nechajte odstáť v chladničke.
  3. Cesto ešte raz premiešajte. Ak je príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  4. Palacinky opekajte na panvici z oboch strán bez použitia oleja.
  5. Hotové palacinky naplňte obľúbeným džemom, tvarohom, jogurtom alebo ovocím a podávajte.

Titánový riad ako základ domácnosti

Titánový riad patrí k najodolnejším na trhu. Okrem množstva výhod poteší aj minimalistickým a nadčasovým vzhľadom, vďaka ktorému skvele dopĺňa každú modernú kuchyňu. S kvalitnými hrncami, panvicami či pekáčmi varíte zdravo aj vy.

 

META DÁTA:

Title: 3 chutné recepty, ktoré nevarte v bežných hrncoch

Url: tri-recepty-ktore-nevarate-v-beznych-hrncoch

Popis: Chcete variť zdravo a chutne? Pripravili sme si pre vás tri recepty, ktoré by ste nemali variť v bežných hrncoch. Prajeme dobrú chuť.

Exit mobile version